fbpx Skip to content

Vores ansvar

Som virksomhed forpligter vi os til at tage ansvar for den verden vi er en del af, både i samfund og miljø. Det gør vi igennem forskellige tiltag som du kan læse mere om herunder.

Genbrug og cirkulær økonomi

Cirkulær økonomi handler modsat lineær tankevirksomhed – producer, brug, smid ud – om at reducere forbruget og øge genanvendelsen. Når en computer genanvendes, reduceres forbruget af ressourcer. Vores fokus på primært at sælge brugt hardware gør, at vi kan bidrage til at nedbringe forbruget af vigtige og giftige ressourcer. Til at producere én computer og skærm anvendes eksempelvis 1,5 tons vand og 21 kg kemikalier. Derudover produceres der ca. 50 mio. ton elektronikaffald hvert år. Denne statistik vil vi gerne være med til at lave om på.

Reparation

Som følge af faldende priser på elektronik vælger mange ofte at smide deres computer ud når den går i stykker frem for at få den repareret. Når vi reparerer en computer frem for at smide den ud, nedbringer vi forbruget af ressourcer der skal til at producere en ny computer minus de ressourcer der anvendes på reservedele. Heldigvis er det også muligt at genanvende reservedele, hvorfor vi kan lave reparationer med minimalt ressourceforbrug.

Kvalitet, holdbarhed og genbrug

Vi vælger udelukkende professionelle, hurtige og robuste kvalitetscomputere fra HP, Lenovo og Dell. Professionelle modeller fra disse fabrikater skal bestå tests i ekstreme forhold som stød, tab, vibration, støv, fugt, varme, kulde og ekstreme temperaturskift. Lenovo ThinkPad T-serien skal bestå 12 militære testkrav og mere end 200 kvalitetskontroller og er testet under ekstreme forhold lige fra den arktiske vildmark til ørkenens sandstorme, under forhold uden tyngdekraft og for spildte væsker og tab.

Når computere i denne kaliber genbruges, kan man forvente uovertruffen kvalitet og lang holdbartid til meget skarpe priser. Deres levetid er så lang, at de typisk først kasseres når styresystemet ikke længere understøttes på modellen. Typisk 10-15 år – computere der ikke er til at slide op.

Ved udelukkende at fokusere på et produktsortiment med lang levetid reduceres forbruget af ressourcer som følge af betydeligt længere levetid end den man finder i konventionel forbrugerelektronik.

What you pay is what you get

Desværre bliver rigtig mange af de billige computere som man eksempelvis kan købe i Power og Elgiganten produceret med en holdbarhed på blot to år og er generelt af en meget ringe kvalitet. Derudover fremstiller producenterne ikke reservedele til dem. For at nedbringe forbruget af ressourcer fokuserer vi derfor på kvalitet, holdbarhed og genbrug.

Unge og uddannelse

Vores virksomhed har eksisteret siden 2010 og har løbende blandt andet hjulpet unge mennesker med autisme i afklaring af job og uddannelsesvalg igennem praktikforløb, hvor de får lov at prøve af hvordan det er at arbejde med IT. Derudover har vi løbende små praktikforløb med 9. klasses-elever fra Furesø Kommune. Som virksomhed vil vi også gerne sikre os, at der er dygtige medarbejdere tilgængelige i fremtiden. Derfor hjælper vi med at uddanne elever fra data- og it-uddannelser igennem elevpladser og praktikforløb. Vi har løbende 1-2 it-supportere/datateknikere elever i lære i vores virksomhed.

refurbished computer