skip to Main Content

Udskiftning af harddisk / SSD

Der er flere forskellige symptomer på, at harddisken i din computer er defekt. Når du indleverer din computer til fejlsøgning, foretager vi en analyse af harddiskens overflade. Hvis harddisken har fejl (bad sectors) er det nødvendigt at udskifte den. Symptomer på en defekt harddisk kan være en eller flere af følgende:

  • Computeren virker langsom eller går i stå
  • Styresystemet kan ikke starte
  • Fejlmeddelelse når styresystemet starter

Hvis en af ovenstående symptomer viser sig, anbefaler vi at du:

Hvis harddisken har mange skader, kan det være vanskeligt at udlæse en sikkerhedskopi, og det kan derfor være nødvendigt at foretage datagendannelse i form af data recovery, som du kan læse mere om her.

Når dine data er i sikkerhed, kan du vælge at få en identisk eller større harddisk monteret i computeren eller få monteret en SSD.

Fordele ved at udskifte harddisk med SSD

I det følgende vil vi kort gennemgå de to vigtigste argumenter for hvorfor du skal udskifte din gamle harddisk med en SSD (solid state drive) samt hvilke fordele du får med en SSD i din computer.

En klassisk harddisk består af roterende diske og mekaniske dele. Den er derfor meget følsom over for stød og rystelser. Harddiskens konstruktion er ligeledes årsag til, at der oftest skabes en flaskehals i computerens ydeevne.

En SSD består af en chip og indeholder altså ingen mekaniske dele eller roterende diske. Dette er med til at øge diskens stabilitet samt modstandsdygtighed over for stød og rystelser betydeligt. Yderligere, men også primært, giver SSD disken op til dobbelt så høj dataoverførselshastighed samt betydeligt lavere søgetid end den klassiske harddisk.

Alt i alt giver en SSD oplevelsen af en ny og hurtigere computer og er dermed en yderst fornuftig investering og samtidig godt for både pengepung og miljø.

Priser for SSD inkl. montering

  • 120 GB kr. 900,-
  • 240 GB kr. 1300,-
  • 500 GB kr. 1700,-
  • 1000 GB kr. 2700,-
  • Kloning af disk kr. 600,- (Ved kloning af disk bevares alle dine filer, programmer og indstillinger)

Nedenfor finder du en video der illustrerer hastighedsforskellen på SSD og harddisk (HDD).

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bevare mine filer og programmer ved udskiftning af harddisk / SSD?

Ja, det kan du. Hvis harddisken ikke har fejl, kan vi foretage en kloning af den gamle og nye disk, som giver dig en nøjagtig kopi af den gamle harddisk på den nye disk, uanset om du vælger en SSD eller en harddisk.

Har du spørgsmål, så kontakt os!

Om Furesø Data it-servicecenter

I Furesø Data it-servicecenter foretager vi stort set alle former for reparationer af dit PC og MAC udstyr. Vi indleder altid med en uforpligtende fejlsøgning.

Vi har et stærkt fokus på at rådgive dig til den mest fornuftige løsning, både hvad angår pris og holdbarhed.

Vi har faste, lave priser på de mest almindelige opgaver som virusrens, geninstallation af Windows og MacOS, hastighedsoptimering, udskiftning af reservedele og reparation af iPhone.

Back To Top