skip to Main Content
Menu

Udskiftning af harddisk / SSD

Der er flere forskellige symptomer på at harddisken i din computer er defekt. Når du indlevere din computer til fejlsøgning foretager vi en analyse af harddiskens overflade. Hvis harddisken har fejl (bad sectors) er det nødvendig at udskifte den. Symptomer på en defekt harddisk kan være en eller flere af følgende:

 • Computeren virker langsom eller går i stå
  Styresystemet kan ikke starte
  Fejlmeddelelse når styresystemet starter

Hvis en af ovenstående symptomer viser sig, anbefaler vi at du:

Hvis disken harddisken har mange skader kan det være vanskeligt at udlæse en sikkerhedskopi og det kan derfor være nødvendigt at foretage datagendannelse i form af data recovery, som du kan læse mere om her.

Når dine data er i sikkerhed kan du vælge at få en identisk eller større harddisk monteret i computeren eller få monteret en SSD.

Fordele ved at udskifte harddisk med SSD

I det følgende vil vi kort gennemgå de to vigtigste argumenter for og hvorfor du skal udskifte din gamle harddisk med en SSD (solid state disk) samt hvilke fordele du får med en SSD i din computer.

En klassisk harddisk består af roterende diske og mekaniske dele. Den er derfor meget følsom over for stød og rystelser. Haddiskens konstruktion er ligeledes årsag til, at der oftest skabes en flaskehals i computerens ydeevne.

En SSD består af en chip og indeholder altså ingen mekaniske dele eller roterende diske. Dette er med til at øge disken stabilitet samt modstandsdygtighed overfor stød og rystelser betydeligt. Yderligere, men også primært, give SSD disken op til dobbelt så høj dataoverførselshastighed samt betydeligt lavere søgetid end den klassiske harddisk.

Alt i alt give en SSD oplevelsen af en ny og hurtigere computere og er dermed en yderst fornuftig investering og samtidig godt for både pengepung og miljø.

Priser for SSD inkl. montering

 • 120 GB kr. 1300,-
 • 275 GB kr. 1700,-
 • 525 GB kr. 2700,-
 • 1000 GB kr. 3500,-
 • Kloning af disk kr. 600,- (Ved kloning af disk bevares alle dine filer, programmer og indstillinger)

Nedenfor finder du en video der illustrerer hastighedsforskellen på SSD og harddisk (HDD).

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bevare mine filer og programmer ved udskiftning af harddisk / SSD?

Ja det kan du. Hvis harddisken ikke har fejl, kan vi foretage en kloning af den gamle og nye disk, som giver dig en nøgagtig kopi af den gamle harddisk på den nye disk, uanset om du vælger en SSD eller en harddisk.

Har du spørgsmål, så kontakt os!

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Om Furesø Data it-servicecenter

I Furesø Data it-servicecenter foretager vi stort set alle former for reparationer af dit PC og MAC udstyr. Vi indleder altid med en uforpligtende fejlsøgning.

Vi har et stærkt fokus på, at rådgive dig til den mest fornuftige løsning, både hvad angår pris og holdbarhed

Vi har faste, lave priser på de mest almindelige opgaver som virusrens, geninstallation af Windows og MacOS, hastighedsoptimering, udskiftning af reservedele og reparation af iPhone.

Back To Top