fbpx Skip to content

Microsoft 365 Business vs. Enterprise

Er det investeringen værd at gå fra Microsoft 365 Business til Microsoft 365 Enterprise? Prisforskellen er på op til omkring 100 kr. pr. bruger pr. måned, så det er ikke en ubetydelig forskel. Lad os derfor se nærmere på forskellen.

Med Microsoft 365-planerne er det blevet muligt for virksomheder, at købe en kombination af de bedste produkter fra Microsoft til en meget attraktiv pris. Dog kan de mange muligheder hurtigt uoverskueliggøre processen når der skal vælges den rette plan og licens til virksomhedens medarbejder.

I følgende artikel vil vi redegøre for de største differencer mellem Microsoft 365 Business og Microsoft 365 Enterprise således at du får det bedste fundament til, at vælge den meste værdiskabende løsning til din virksomhed.

Grundlæggende forskelle

Sammenligner man Microsoft 365 Business vs. Enterprise er der tre områder hvor de differentierer sig fra hinanden. Det drejer sig om Office, Windows og bruger-mængden. Begge planer giver adgang til både skrivebordsversion og onlineversion af de medfølgende Microsoft 365 apps (Office apps – Word, Excel, Outlook, PowerPoint etc.).

I Microsoft 365 Business suiten får du mulighed for at opgradere din Windows version til en Windows Pro version. Dette kræver at du har en Windows 7, 8 eller 10 licens på computeren i forvejen. Computere til erhvervsbrug leveres altid med en Windows Pro licens. Eksempelvis Lenovo T14 eller HP EliteBook 840 G9 Tillige får du mulighed for at opgradere fra Windows til Windows Pro på en Microsoft 365 Enterprise plan.

Sammenligning af planer

Microsoft har udarbejdet følgende to oversigter som giver et nemt og overskueligt overblik over indhold og funktion i henholdsvis Microsoft 365 Business og Microsoft 365 Business Enterprise mm.

Microsoft 365 Business – PDF oversigt med sammenligning af planer for små og mellemstore virksomheder (SMB)

Microsoft 365 Enterprise – PDF oversigt med sammenligning af planer for store virksomheder

De to mest grundlæggende opdelinger af funktionalitet i Microsoft 365 Business og Microsoft 365 Enterprise refereres til som P1 (plan 1) og P2 (plan 2).

P1 (Plan 1) – Standard services i Microsoft 365 Business-planer

  • E-mail og Kalender: Outlook med 50 GB postkasse pr. bruger.
  • Office Apps: Web- og mobilversioner af Office-applikationer (Word, Excel, PowerPoint, etc.).
  • OneDrive for Business: 1 TB lagerplads pr. bruger.
  • Teams: Samarbejdsplatform til chat, møder og opkald.
  • Sikkerhed: Grundlæggende sikkerhedsfunktioner, herunder Multi-Factor Authentication (MFA) og beskyttelse mod malware og spam.
  • Mobile Device Management (MDM): Grundlæggende funktioner til administration af mobile enheder.

P2 (Plan 2) – Standard services i Enterprise-planer

  • Email og Kalender: Outlook med ubegrænset postkasse pr. bruger.
  • Office Apps: Fulde versioner af Office-applikationer til desktop, web og mobil.
  • OneDrive for Business: Ubegrænset lagerplads pr. bruger.
  • Teams: Avancerede funktioner til samarbejde, herunder enterprise voice og avancerede mødefunktioner.
  • Sikkerhed: Avancerede sikkerhedsfunktioner, herunder Advanced Threat Protection (ATP), Information Protection og Cloud App Security.
  • Mobile Device Management (MDM): Avancerede funktioner til administration af mobile enheder.
  • Analyseredskaber: Avancerede analyse- og rapporteringsværktøjer som Power BI Pro og avancerede compliance-funktioner.

Ud over ovenstående planer er en af de mest grundlæggende forskelle at Enterprise planerne henvender sig til større virksomheder med over 300 brugere hvorimod Business planerne henvender dig til små og mellemstor virksomheder på op til 300 brugere.

Microsoft 365 apps (Microsoft Office pakken)

Af øvrige differencer kan nævnes Microsoft 365 apps. Hvor man i Microsoft Business planerne kan få adgang til Microsoft Office Standard apps giver Microsoft 365 Enterpris planerne adgang til Microsoft Office ProPlus apps, herunder:

  • Infopath: Infopath er et værktøj til at designe og udfylde elektroniske formularer med strukturerede data. Det bruges primært til at indsamle data fra brugere og integrere det med virksomhedssystemer.
  • Database Compare: Database Compare gør det muligt at sammenligne to versioner af en Access-database og identificere forskelle. Dette værktøj er nyttigt til fejlfinding og analyse af ændringer mellem databaser.
  • Excel Spreadsheet Compare: Excel Spreadsheet Compare giver mulighed for at sammenligne to Excel-regneark og vise forskelle mellem dem. Det bruges ofte til at spore ændringer og sikre data konsistens i regneark.
  • Excel Spreadsheet Inquire: Excel Spreadsheet Inquire analyserer og giver indsigt i kompleksiteten og relationerne i Excel-regneark. Det kan også identificere fejl og inkonsekvenser i regnearksdata.
  • PowerMap: PowerMap er et datavisualiseringsværktøj i Excel, der gør det muligt at plotte geografiske og tidsmæssige data på en 3D-kort. Det hjælper med at opdage indsigt og mønstre i dine data.
  • PowerQuery: PowerQuery er et dataforberedelsesværktøj, der gør det muligt at hente, transformere og indlæse data fra en bred vifte af kilder direkte ind i Excel. Det hjælper med at forenkle dataanalyseprocessen.
  • PowerView: PowerView er et interaktivt datavisualiseringsværktøj, der gør det muligt at oprette dynamiske rapporter og dashboards i Excel. Det hjælper med at visualisere data og dele indsigt med andre.
  • Group Policy support: Group Policy support gør det muligt for it-administratorer at konfigurere og styre Office-indstillinger på tværs af organisationen via gruppepolitik (GPO). Dette sikrer konsistente indstillinger og politikker for alle brugere.
  • Office Cloud Policy support: Office Cloud Policy support giver mulighed for at administrere Office-indstillinger og politikker via Microsoft Intune i skyen. Dette gør det lettere at anvende og håndhæve politikker på tværs af enheder, uanset hvor de befinder sig.
  • Roaming settings: Roaming settings giver brugerne mulighed for at få deres personlige indstillinger og præferencer med sig, når de logger ind på Office fra forskellige enheder. Denne funktion er kun tilgængelig med Microsoft 365 E5-planen og sikrer en konsistent brugeroplevelse.

Trusselsbeskyttelse

En af de største differencer på Business og Enterprise planerne er trusselsbeskyttelsesværktøjerne som er inkluderet i Enterprise. Microsoft 365 Business leveres med Advanced Threat Protection (ATP), hvor Enterprise planerne blandt andet tilbyder:

  • Microsoft Advanced Threat Analytics (ATA): Microsoft Advanced Threat Analytics (ATA) er en sikkerhedsløsning, der overvåger og analyserer netværkstrafik for at identificere mistænkelige aktiviteter og trusler i realtid. Det hjælper med at opdage avancerede angreb og unormal adfærd i netværket.
  • Device Guard: Device Guard er en sikkerhedsfunktion, der bruger hardwarebaserede og virtualiseringsbaserede sikkerhedsforanstaltninger for at sikre, at kun pålidelige applikationer kan køre på enheder. Det hjælper med at beskytte mod malware og andre skadelige programmer.
  • Credential Guard: Credential Guard beskytter brugeroplysninger ved at isolere og sikre afledte legitimationsoplysninger ved hjælp af virtualiseringsteknologi. Det reducerer risikoen for credential theft-angreb som Pass-the-Hash og Pass-the-Ticket.
  • App Locker: App Locker giver it-administratorer mulighed for at kontrollere, hvilke apps og filer brugerne kan køre. Det hjælper med at forhindre uautoriserede apps fra at køre og sikrer enhedens integritet.
  • Enterprise Data Protection: Enterprise Data Protection (EDP), også kendt som Windows Information Protection (WIP), beskytter virksomhedsdata ved at adskille personlige og arbejdsdata på enheder. Det hjælper med at forhindre utilsigtet datalækage uden at påvirke brugeroplevelsen.
  • Azure Active Directory – Betinget adgang: Azure Active Directory – Betinget adgang er en sikkerhedsfunktion, der giver mulighed for at kontrollere adgangen til apps og data baseret på specifikke betingelser. Det hjælper med at sikre, at kun autoriserede brugere og enheder kan få adgang til virksomhedens ressourcer.

Lokale CAL-rettigheder

Sidst men ikke mindst medfølger der ECAL-pakke i Microsoft Enterprise planerne med mulighed for at afvikle følgende servere lokalt:

  • Exchange
  • SharePoint
  • Windows
  • SCCM
  • Windows Rights Management

Konklusion

Sammenlignet på pris koster Microsoft 365 Enterprise omkring 300 kr. mere pr. måned end en Microsoft 365 Business Premium. Altså en betydelig forskel som kræver en omfattende strategi for it-sikkerhed og it-planlægning for at opnå en tilfredsstillinde ROI på en teknologi investering i denne skala.

Denne tabel viser, at Microsoft 365 Enterprise E5-planen tilbyder et bredere udvalg af avancerede funktioner og tjenester, herunder ubegrænset cloud-lagerplads, avanceret sikkerhed, compliance-værktøjer og bedre support. Microsoft 365 Business Premium er derimod mere begrænset og rettet mod mindre virksomheder med op til 300 brugere, men indeholder stadig vigtige produktivitetsværktøjer og sikkerhedsfunktioner​.

FunktionMicrosoft 365 Business PremiumMicrosoft 365 Enterprise E5
Pris153,70 kr/md (årsbind.)467,50 kr/md (årsbind.)
Maksimalt antal brugere300Ubegrænset
24/7 supportBegrænsetJa
Office-skrivebordsprogrammerJa, op til 5 pc/mac enhederJa, op til 5 pc/mac enheder
Web version af Office appsJaJa
Office apps på telefon og tabletJaJa
AccessJaJa
WindowsWindows 10 Pro upgradeWindows 10 Enterprise E3
OneDrive-lagerplads1 TBUbegrænset
Email og Kalender (Exchange)Ja (P1)Ja (P2)
Online møder, IM (Skype for Business)JaJa
Kommunikation og team sites (SharePoint)Ja (P1)Ja (P2)
TeamsJaJa
Enterprise Social (Yammer)JaJa
Content discovery og search (Delve)JaJa
Manage skemaer og medarbejder work tasksJaJa
Manage tasks og teamworks (Planner)JaJa
Manage your business betterJaNej
Manage customersJaNej
Active Directory integrationJaJa
Advanced Threat Protection (ATP)JaJa
Licensed for hybrid deploymentJaJa
Support for shared computer activationJaJa
Video content managementNejJa
Compliance – Archiving, eDiscovery, holdNejJa
Windows Information protectionNejJa
Azure Active Directory PlanPlan 1Plan 2
Microsoft IntuneJaJa
Windows Analytics HealthNejJa
Windows AutopilotJaJa
Azure Information ProtectionPlan 1Plan 1
Device GuardNejJa
Credential GuardNejJa
Direct AccessNejJa
Windows Defender AntivirusNejJa
Windows HelloNejJa
Microsoft Advanced Threat Analytics (ATA)NejJa

Jonas Boutrup har over 15 års erfaring inden for it-branchen samt en kandidatgrad fra Copenhagen Business School i it-management and business economics (Cand.merc.it.). Til hverdag driver han Furesø Data. Jonas har stor erfaring med digitalisering af forretningsprocesser. Derudover arbejder han med fokus på at identificere og hjælpe virksomheder med øget udnyttelse af it-udstyr og it-systemer.