fbpx skip to Main Content

Sådan får du bedre Wi-Fi signal

Stigende behov for bedre trådløst netværk

Med stigende behov for adgang til stabilt og hurtigt internet på alle husstandens computere, smartphones, lydsystemer, mediesystemer og øvrige internetforbundne enheder opdager de fleste at der ofte er afkroge elle dele af deres hjem hvor WI-FI signalet halter. Smutter man en tur i den nærmeste elektronik butik eller laver en hurtig søgning på internettet vil der være mange forskellige muligheder at vælge imellem. I det følgende vil vi gennemgå dine muligheder samt fordele og ulemper herved.

Mesh

Mesh er en trådløs teknologi der bygger på opsætning af trådløse adgangspunkter og forbedring af Wi-Fi signal ved hjælp af triangulering. Jo flere mesh punkter og jo tættere de sidder jo bedre signal. Der er som udgangspunkt ikke de store udfordringer ved mesh da systemet blot skal forbindes til routeren og derefter opsættes et mesh adgangspunkt ad gangen.

Der findes flere forskellige producenter af mesh udstyr. Google Wi-Fi og Amplifi anvender mesh teknologi og kan også kombineres med netværkskabler hvis huset har netværkskabler installeret. På den måde kan man kombinere fordelene ved mesh og netværkskabler.

Alene kan mesh både være godt og skidt. Det afhænger først og fremmest af antal mesh enheder, afstand og husets beskaffenhed. Materialer i væggene især i nyere byggerier skærmer ofte meget mere end i ældre byggerier.

Fordele ved mesh:

 • Det er nemt at opsætte
 • Kræver ikke netværkskabler
 • Kan let skjules
 • Forholdsvis billig at komme i gang med

Ulemper ved mesh:

 • Trådløs forstærkning af Wi-Fi signal vil altid have kvalitetstab
 • Kræver mange enheder og kan dermed blive dyrt ift. Udbytte og pris.

Access Point

Et access point er et en trådløs forlængelse af dit netværk. Et access point skal forbindes til din router med et netværkskabel og kræver derfor at dit hus er udstyret med netværkskabler og netværksstik fra et centralt sted og ud i alle eller flere rum i hele huset. Skal du bygge nyt hus eller totalrenovere er det en no-no-brainer at få installeres netværkskabler i hele huset. Det er lige så essentielt for din bolig som infrastruktur til biler er for vores samfund og det vil være et fjollet sted at spare når elektrikeren alligevel er i gang.

Der findes mange forskellige løsninger på markedet. Man kan gå med en fuld samlet løsning hvor der både installeres en ny routere og tilhørende access points som kan styres centralt eller man kan anvende stand alone access points der kan forlænge dit eksisterende netværk. Konfiguration af stand alone access points sker typisk i en app på din smartphone eller via webinterface på en computer. Et standalone access point er en nem, stabil og billig løsning hvis du har netværkskabler installeret i din bolig.

Fordele ved access point

 • Den mest stabile wi-fi løsning
 • Kan udbygges
 • Kan styres centralt
 • Give den højeste wi-fi hastighed

Ulemper ved access point

 • Kræver installation af netværkskabler
 • Kan være kompliceret at konfigurere
 • Dyrt

Wi-Fi forstærker

En wi-fi forstærker (wi-fi extender / wi-fi repeater) anvender trådløst signal. En wi-fi forstærker forbindes trådløst til den eksisterende routers wi-fi. Herefter generer Wi-Fi forstærkeren et nyt wi-fi netværk. Signalstyrken vil være høj, men hastigheden vil være betydeligt nedsat. Det skyldes at der vil være et kvalitetstab mellem routerens wi-fi og wi-fi-forstærkeren. Jo længere væk wi-fi forstærkeren er fra routeren og jo flere forhindringer der er imellem jo større kvalitetstab og dermed lavere hastighed. Wi-fi forstærkeren er en billig og nem mulighed, men den bør absolut kun være en sidste udvej eller midlertidig løsning.

Fordele ved wi-fi forstærker

 • Billigt og nemt

Ulemper ved wi-fi forstærker

 • Ustabilt
 • Stort kvalitetstab

Ethernet over Power

Teknologien ethernet over power (EoP) anvender dine stikkontakter og elinstallation til at sende data rundt i boligen. En hovedenhed placeres i en stikkontakt og tilsluttes routeren med et netværkskabel. Herefter placeres EoP enheder i øvrige rum. EoP enhederne fås både med og uden wi-fi. Båndbredden er forholdsvis begrænset af elinstallationens beskaffenhed og men løsningen er typisk ganske stabil og absolut bedre end wi-fi forstærker hvor den er mulig at installere. Da EoP enheder kobles på elinstallationen er der risiko for at andre kan tilgå netværket fra udendørs stikkontakter og lignende.

Fordele ved ethernet over power:

 • Stabil
 • Fornuftig hastighed
 • God dækning hvor der ikke er netværkskabler og vanskeligt at nå med mesh eller access point.
 • Billigt

Ulemper ved ethernet over power

 • Kompliceret konfiguration
 • Afhængigt af boligens elinstallation
 • Sikkerhed

Det skal du være opmærksom på ved konfiguration

Fælles for alle fire løsninger er at man skal være opmærksom på at de enkelte teknologier kan forstyrre, begrænse eller blokere for udstyr som eksempelvis Sonos, Google Chromecast og Apple AirPlay. Det er derfor vigtigt at de trådløse netværksindstillinger opsættes korrekt på de valgte løsning og at din router også konfigureres korrekt, da den mindste fejl kan forårsage at dit wi-fi og dine trådløse enheder ikke kan kommunikere. Netværk er generelt et meget komplekst felt hvorfor du nemt kan sætte flueben det forkerte sted.

Skal vi hjælpe med at forbedre dit trådløse netværk?

Er du træt af dårlig wi-fi dækning og udfald midt i vigtige Teams møder, så tøv ikke med at kontakte os. Vi foretager en grundig gennemgang af din bolig og muligheder, så du får den løsning der passer til dig både hvad angår pris og kvalitet.

Vi har mange års erfaring med ovenstående løsninger fra mange forskellige producenter. Har du allerede købt udstyr og forsøgt at opsætte det uden held hjælper vi selvfølgelig også med at få dit eksisterende udstyr i konfigureret eller udbygget. Vi glæder os til at hjælpe dig med at få bedre trådløst netværk.