fbpx Skip to content

Dynamisk autosvar på Microsoft 365 mail med Power Automate

Med Microsoft Outlook app kan du lave rigtig mange forskellige regler inklusiv ovenstående løsning, men de kan kun køre når din computer er tændt og Outlook er åbent og online.
Med Microsoft Outlook web app kan du lave et standard autosvar, men du kan ikke lave et tilpasset autosvar til specifikke modtagere.

Ved at anvende Power Automate kan det til gengæld lade sig gøre at lave et personligt autosvar til specifikke afsendere.

Det kan være nødvendigt for kunde der har særlige serviceaftaler og dermed kræver speciel håndtering.

I Power Automate kan der opsættes et flow der overvåger indbakken i en postkasse og udfører en specifik regel ved en forudbestemt trigger. For at dette flow fungerer skal Microsoft 365 organisationen tillade videresendelse ( https://security.microsoft.com/antispam ) og du skal have forbundet den postkasse som flowet skal anvendes på (forbindelse oprettes via menuen i figur 1.: ”Data > Forbindelser > Ny forbindelse).

Opret flow – Figur 1

 1. Gå til https://make.powerautomate.com/ for at oprette et tomt flow fra bunden af ved at trykke på ”Opret” i menuen til venstre.
 2. Vælg ”Automatiseret cloudflow”.
Figur 1.

Tilføj udløser – Figur 2

 1. Navngiv dit flow.
 2. Søg efter udløseren ”Når der modtages en ny mail (V3)” og vælg denne udløser.
 3. Tryk på ”Opret”.
Figur 2

Konfigurer udløser – Figur 3

 1. Vælg indbakken i postkassen.
 2. Indtast mailadressen på den afsender som udløseren skal gælde på.
Figur 3.

Tilføj og konfigurer handling – Figur 4

 1. Hold musen over pilen under boksen og tryk på ”+” for at oprette et nyt trin og vælg ”Tilføj handling”.
 2. Find Outlook handlingen ”Send en mail (v2).
 3. Udfyld ”Til” feltet med kundens mailadresse (samme som i fra feltet på figur 3).
 4. Udfyld ”Emne” og ”Brødtekst” (brødteksten er den besked som sendes retur til din kunde når flowet kører.
 5. Tryk på ”Gem”.
Figur 4.

Nysgerrig efter at høre mere?

Du har nu opsat et Power Automate flow der sender en personlig besked til en bestemt afsender. Dette er kun en dråbe i have af de muligheder Power Automate tilbyder inden for automatisering af processer i Microsoft 365. Har du problemer med ovenstående eller har du lyst til at høre mere om hvad Power Automate ellers kan bruges til ser vi frem til at høre fra dig.

Jonas Boutrup har over 15 års erfaring inden for it-branchen samt en kandidatgrad fra Copenhagen Business School i it-management and business economics (Cand.merc.it.). Til hverdag driver han Furesø Data. Jonas har stor erfaring med digitalisering af forretningsprocesser. Derudover arbejder han med fokus på at identificere og hjælpe virksomheder med øget udnyttelse af it-udstyr og it-systemer.