fbpx Skip to content

Slet program på Mac

Der er faktisk ganske simpelt at slette et program på en Mac. Apple har lavet et system i MacOS således at hele programmet er samlet i en enkelt pakke, hvilket betyder at det er lige så nemt at slette et program som det er slette en fil.

I Apple MacOS hentes mange programmer direkte fra Apples AppStore hvorfor man også ofte kalder programmer for apps, som da også er en forkortelse af det amerikanske navn for programmer, application. Faktisk findes der også en dansk “version” af application, nemlig applikation eller softwareapplikation. Vi kan altså udlede at en app og et program i det fleste tilfælde er det samme.

Uanset om du har hentet din app fra en hjemmeside eller fra AppStore og fremgangen til at at slette den samme.

Først skal du lokalisere din program mappe “Programmer”. Den er lokaliseret op din Macintosh Harddisk hvorfor den findes i Finder. Under normale omstændigheder vil du finde en genvej til “Programmer” til venstre i Finder vinduet under “Favoritter”. Skulle den af uransagelige årsager ikke være at lokalisere her kan den findes andetsteds.

I menulinjen i toppen af skærmen skal du åbne menupunktet “Gå”. Bemærk at det punktet kun kommer frem når du har Finder vinduet øverst. Du får vinduet til at ligge øverst ved at klikke på det. I menuen “Gå” trykker du på “Programmer”.

Program mappen åbnes i Finder. Dernæst lokaliseres det program du ønsker at slette fra din Mac. Du kan enten markere og trække programmet til papirkurven, eller højreklikke på det og trykke på “slet”. God fornøjelse. Skulle du undervejs opstå behov for hjælp eller spørgsmål kan du få omgående it-support og service i vores it-servicecenter

Ring 60 70 20 16 eller skriv på support@furesoedata.dk