fbpx Skip to content

Sikker mail certifikater fra NETS udløb d. 31. oktober 2023

Læs mere om vores sikker mail løsninger og beregn din pris her!

Alle OCES2 certifikater fra NETS udløb d. 31. oktober 2023

Har i tidligere sendt krypterede e-mails (sikker mail) via NETS medarbejdersignatur? NemID medarbejdersignatur er udfaset og det  betyder, at alle virksomheder skal overgå NemID Erhverv. Dette har medført nogle ændringer i krypteringen af e-mails, som det er kendt med NemID medarbejdercertifikater i dag. Det er vigtigt at være opmærksom på, at udstedte OCES2 certifikater vil blive spærret den 31. oktober 2023 og vil ikke længere være gyldige til sikker e-mail-kommunikation herefter.

NemID og MitID er to forskellige e-mail krypteringsløsninger

Flere virksomheder anvender automatisede løsninger, hvor e-mails krypteres automatisk ved afsendelse, hvis modtageren understøtter kryptering, og dekrypteres automatisk ved modtagelse. Det vil også være muligt at anvende et MitID Erhverv organisationscertifikat til dette formål fremover. Furesø Data kan hjælpe med oprettelse og konfiguration af det nye certifikat.

Det skal bemærkes, at NemID krypterer under OCES2, og MitID krypterer under OCES3-standarden. Selvom i migrerer fra NemID medarbejdersignatur til MitID Erhverv og beholder RID-værdien, vil krypterede e-mails under MitID (OCES2) ikke kunne åbnes med MitID (OCES3) certifikater, og omvendt.

Læs mere om vores sikker mail løsninger og beregn din pris her!

Har i gamle e-mails, der er krypteret?

Hvis du har gamle e-mails, der stadig er krypteret, vil du kunne åbne dem med det udløbne NemID medarbejdersignaturcertifikat og den private nøgle på computeren.

Bemærk venligst, at programmet “NemID Udvidelsesprogram” til udlæsning og indlæsning af certifikater vil blive nedlagt. Hvis man får en ny computer, kan man manuelt kopiere sin NemID medarbejdercertifikatnøgle, vi anbefaler derfor at du har en sikkerhedskopi af dit NemID medarbejdersignaturcertifikat på et eksternt medie. Dette vil sikre dig, hvis noget uforudset skulle ske med din computere.

Udstedelse af MitID Erhverv certifikat

Der vil ikke blive tilbudt en løsning til sikker mail fra leverandøren af MitID Erhverv, som det var tilfældet med NemID Medarbejdersignatur hos NETS. Men det er som tidligere nævnt, muligt for virksomheder, at udstede MitID Erhverv OCES3 organisationscertifikakter, som kan anvendes i vores sikker mail løsning.

Selvom MitID Erhverv ikke i sig selv benytter et certifikat, kan brugeradministratoren bestille MitID Erhverv certifikater, som udstedes direkte af brugerne selv.

Hos Furesø Data kan vi hjælpe jer over på en ny og bedre sikker mail løsning. I er altid velkommen til at kontakte os hvis i har brug for hjælp eller spørgsmål til MitID Erhverv, certifikater og kryptering af e-mail kommunikation.

MitID Erhverv og certifikater kan administreres her: https://mitid-erhverv.dk

Læs mere om vores sikker mail løsninger og beregn din pris her!

Jonas Boutrup har over 15 års erfaring inden for it-branchen samt en kandidatgrad fra Copenhagen Business School i it-management and business economics (Cand.merc.it.). Til hverdag driver han Furesø Data. Jonas har stor erfaring med digitalisering af forretningsprocesser. Derudover arbejder han med fokus på at identificere og hjælpe virksomheder med øget udnyttelse af it-udstyr og it-systemer.