fbpx Skip to content

Microsoft 365 Business Standard vs. Premium

Microsoft 365 Business Standard vs. Business Premium: Hvilken plan er bedst for din virksomhed?

I denne artikel vil jeg dykke ned i en sammenligning af Microsoft 365 Business Standard og Microsoft 365 Business Premium planen for at give dig det bedst mulige beslutningsgrundlag når du skal vælge licens til dig og dine medarbejdere.

Hvad er Microsoft 365?

Microsoft 365, som du sikkert allerede kender eller har hørt om, er en omfattende it-løsning bestående af af produktivitetsværktøjer, der kombinerer Office-applikationer som Word, Excel og PowerPoint med cloud-tjenester som OneDrive og Teams. Hertil en lang række værktøjer og tjenester til at optimere styring og sikkerhed i dit it-miljø.

Microsoft 365 Business Standard

Business Standard er designet til virksomheder, der har brug for klassiske Office-applikationer og cloud-tjenester, der understøtter samarbejde og produktivitet. Her er nogle af de vigtigste funktioner:

  • Office-applikationer: Fulde versioner af Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher og Access.
  • Email og kalender: Professionel e-mail med 50 GB postkasse pr. bruger og delte kalendere.
  • Cloud Storage: 1 TB OneDrive-lager pr. bruger til dokumenter og filer.
  • Teams: Online møder, chat og samarbejde.

Business Standard er ideel for virksomheder, der ønsker grundlæggende produktivitetsværktøjer uden avancerede sikkerheds- og administrationsfunktioner.

Microsoft 365 Business Premium

Business Premium bygger videre på alle funktionerne i Business Standard og tilføjer avancerede sikkerheds- og administrationsværktøjer, der beskytter din virksomhed mod cybertrusler og gør administrationen enklere. Nøglefunktioner inkluderer:

  • Avanceret sikkerhed: Microsoft Defender for Office 365, der beskytter mod phishing, malware og andre trusler.
  • Device Management: Intune til administration af computere, tablets og smartphones.
  • Azure Information Protection: Hjælper med at sikre følsomme oplysninger gennem kryptering og rettighedsstyring.
  • Conditional Access: Sikrer, at kun autoriserede brugere får adgang til virksomhedens data.

Business Premium er perfekt til virksomheder, der har brug for ekstra sikkerhed og administrativ kontrol, især dem med fjernarbejdere eller følsomme data. Og som du sikkert selv kan regne ud omfatter det efterhånden alle virksomheder.

Sammenligning af Business Standard og Business Premium

FunktionBusiness StandardBusiness Premium
Office-applikationerJaJa
E-mail og kalenderJaJa
OneDrive-lager1 TB pr. bruger1 TB pr. bruger
TeamsJaJa
Microsoft Defender for Office 365NejJa
IntuneNejJa
Azure Information ProtectionNejJa
Conditional AccessNejJa

Hvilken plan passer bedst til din virksomhed?

Når du vælger mellem Business Standard og Business Premium, bør du overveje din virksomheds specifikke behov:

  • Business Standard er ideel, hvis du primært har brug for produktivitetsværktøjer og grundlæggende samarbejdsfunktioner og hvis du eksempelvis ikke selv har ansvaret for it-sikkerheden og den underliggende infrastruktur som drift og vedligholdelse af computere og øvrige mobile enheder.
  • Business Premium egner sig, hvis du har brug for avanceret sikkerhed, enhedsstyring og beskyttelse af følsomme oplysninger. De fleste virksomheder hvor hver medarbejder har sin egen computer med applikationer til virksomhedsbrug, er denne løsning den mest passende.

Desuden, hvis din virksomhed arbejder med følsomme data eller har meget hjemmearbejde eller arbejde fra rejsedestinationen, vil Business Premium være den bedste løsning. Hvis dine behov primært er produktivitet og samarbejde, kan Business Standard være tilstrækkelig, men i de fleste tilfælde kan virksomheden opnå langt mere værdi med en Business Premium sammenlignet med en Business Standard.

Konklusion

At vælge den rigtige Microsoft 365 plan kan have en stor indvirkning på din virksomheds produktivitet og sikkerhed. Jeg håber, at denne sammenligning har hjulpet dig med at få klarhed over, hvilken plan der bedst opfylder din virksomheds behov. Kontakt os gerne for en uforpligtende konsultation og find ud af, hvordan Microsoft 365 kan bidrage til mere værdiskabelse i din virksomhed.

Kontakt os her hvis du har spørgsmål


Har du spørgsmål?

Kontakt mig i formularen. Så giver jeg gerne en uforpligtende gennemgang af hvad det er vi kan tilbyde din virksomhed.

Jonas Boutrup har over 15 års erfaring inden for it-branchen samt en kandidatgrad fra Copenhagen Business School i it-management and business economics (Cand.merc.it.). Til hverdag driver han Furesø Data. Jonas har stor erfaring med digitalisering af forretningsprocesser. Derudover arbejder han med fokus på at identificere og hjælpe virksomheder med øget udnyttelse af it-udstyr og it-systemer.