fbpx Skip to content

Hvad er Microsoft Intune?

Med Microsoft Intune til enhedsadministration (MDM) beskyttes virksomhedens oplysninger og data.

Mange virksomheder anvender Microsoft Intune til at sikre interne data, som brugere får adgang til og fra deres virksomhedsejede og personligt ejede enheder. Microsoft Intune inkluderer enheds- og apppolitikker, softwareopdateringspolitikker og installationsstatusser (diagrammer, tabeller og rapporter). Disse ressourcer hjælper med at sikre og overvåge dataadgang.

Ekstern og hybridarbejde

Med Microsoft Intune kan man administrere flere enheder pr. person og de forskellige platforme, der kører på hver enhed, inklusive Android, iOS/iPadOS, Linux, macOS og Windows.

Microsoft Intune adskiller politikker og indstillinger efter enhedsplatform. Så det er nemt at administrere og se enheder på en bestemt platform.

Forbind jeres on-premise miljø med Microsoft Intune

Mange organisationer bruger on-premise Configuration Manager til at administrere enheder, herunder desktops og servere. Det er muligt at forbinde et on-premise Configuration Manager til Microsoft Intune. Når man forbinder sin on-premise løsning med skyen, får man fordelene ved Intune og skyen, herunder betinget adgang, kørsel af fjernhandlinger, brug af Windows Autopilot og meget mere.

Det er muligt at administrere enheder, funktioner, applikationer og data på to forskellige måder ved hjælp af funktionerne indbygget i Intune. Denne første tilgang MDM. Brugere “tilmelder” deres enheder og bruger certifikater til at kommunikere med Intune. Dette giver mulighed for at pushe apps til enheder, begrænser enheder til et bestemt operativsystem, blokerer personlige enheder mm. Hvis en enhed mistes eller bliver stjålet, kan man også fjerne alle data fra enheden.

I den anden tilgang administrerer man apps på enheder. Denne tilgang kaldes Mobile Application Management (MAM). Brugere kan bruge deres personlige enheder til at få adgang til organisationens ressourcer. Når brugere åbner en app, såsom Outlook eller SharePoint, kan de blive bedt om at godkende. Hvis en enhed nogensinde mistes eller bliver stjålet, kan man fjerne alle organisationsdata fra de Intune-administrerede applikationer. Man kan også bruge en kombination af MDM og MAM.

Enhedsadministration på tværs af platforme

Microsoft Intune kan administrere enheder på tværs af forskellige platforme, herunder Windows, iOS og Android.

Centraliseret styring

Microsoft Intune giver mulighed for at administrere enheder centralt, hvilket gør det nemmere at opretholde sikkerhed og kontrol.

Mobilapp styring

Microsoft Intune giver mulighed for at administrere mobilapps, herunder installation, opdatering og fjernelse af apps.

Sikkerhed og kontrol

Mulighed for at opretholde sikkerhed og kontrol over enheder og data, hvis enheder mistes eller stjæles.

Få fuldt udbytte af Microsoft 365

Har du kendskab til omfanget af funktioner i Microsoft 365? Bare rolig, det har de færreste. Vi hjælper dig med at identificere ubenyttede funktioner der kan bidrage med øget værdi og styrke din forretning. Tænk hvis du havde en bred palet af funktioner tilgængelige, som du betalte for hver måned, men som du ikke vidste eksisterede. Det er rent faktisk tilfældet for rigtig mange Microsoft 365 kunder. Kunne du tænke dig en gang for alle at få styr på dine e-mails, filer og synkronisering på tværs af mobile enheder, så er Microsoft 365 løsningen for dig din virksomhed.

  • Hver uge modtager vi hundredvis af e-mails og filer fra kunder, kollegaer og samarbejdspartnere, men oftest når det ikke længere end til indbakken. Nogle elementer ønsker vi at dele med kollegaer i en struktureret form, og andre elementer ønsker vi arkiveret til brug her og nu eller i fremtiden.
  • Der findes et utal af måder at holde styr e-mails og filer, men hvordan gøres det effektivt og struktureret på samme tid?
  • Og hvad nu hvis jeg vil se mine filer fra min mobil og tablet, eller ønsker at dele en fil-mappe med en kollega eller kunde når jeg er på farten?